Peste 1.000 de candidaţi pe 280 locuri, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea

În această perioadă, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea se desfăşoară examenul de admitere pentru ocuparea celor 280 locuri scoase la concurs, în sesiunea ianuarie 2019, pentru a deveni poliţist de frontieră. Dosare complete au avut 1.341 de candidați.

După susţinerea probelor eliminatorii (vizită medicală şi probă sportivă), au rămas în concurs un număr de 1.009 de candidaţi, din care 727 băieți și 282 fete.

Sâmbătă, 19 ianuarie, începând cu ora 10.00, candidaţii susțin proba scrisă de verificare a cunoştinţelor la limba română şi o limbă străină la alegere (engleza sau franceză). Rezultatele vor fi afişate până la ora 21.00.

Durata de şcolarizare la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea se menține și pentru această promoție la durata de 1 an, iar absolvenţilor li se va acorda gradul profesional de agent de poliţie şi li se va asigura loc de muncă în cadrul M.A.I. – Poliţia de Frontieră Română, repartizarea făcându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile Poliţiei de Frontieră Române.

Distribuie informația
Alte știri