Peste 1.000 de șoferi din Bihor au fost testați, în weekend, pentru alcool sau droguri

În perioada 8 – 9 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 15 acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 8 filtre, în acțiuni fiind implicați 504 polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 107 jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.126 persoane. De asemenea, au fost efectuate 965 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 368 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 190.330 de lei.

Totodată, au fost constatate 22 de infracțiuni, dintre care 17 la regimul circulației rutiere și cinci infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 229 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 126 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, patru au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 34 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate nouă opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 54 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 39 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

În perioada următoare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor vor continua, în sistem integrat, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor.Peste 1.000

Distribuie informația
Alte știri