Peste 1.100 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri în ultimele 48 de ore, în Bihor. Vezi ce amenzi s-au aplicat

În perioada 22 – 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 20 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 13 filtre, în acțiuni fiind implicați 480 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 175 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.479 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 1.141 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii din Bihor au aplicat, în total, 550 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 285.040 de lei.

Totodată, au fost constatate 36 de infracțiuni, dintre care 24 la regimul circulației rutiere,  cinci la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și șapte infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 415 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 273 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 31 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 18 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, șapte sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, iar 81 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 56 de permise de conducere și 28 de certificate de înmatriculare.

Distribuie informația
Alte știri