Peste 1.200 de conducători auto au fost testați pentru consumul de alcool sau droguri de poliţiştii bihoreni, în ultimele 48 de ore

În perioada 10 – 12 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunilor desfășurate la sfârșit de săptămână, 1.259 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de alcool sau de substanțe psihoactive.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, au fost aplicate 540 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 190.669 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 42 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 18 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 184 au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 162 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 32 au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan sistemul de tip „mâini libere”, 16 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 14 pentru depășiri neregulamentare, nouă au fost pentru lipsa ITP, au fost sancționați opt pietoni, trei conducători de vehicule cu tracțiune animală, iar 112 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri