Peste 10.000 de candidați s-au înscris la Rezidențiat 2023

Ministerul Sănătății organizează în 19 noiembrie concursul de admitere în rezidențiat pe loc și pe post în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Peste 10 mii de candidați concurează pentru 4.925 de locuri şi 365 de posturi, conform rezidentiat.ms.ro.

Rezidențiatul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs.

Cei care susțin examenul trebuie să obțină minim 65% din nota maximă posibilă pentru a promova, față de 60%, cum era în anii trecuți, conform noutăților intrare în vigoare.

La data de 16 noiembrie 2023, candidații pot afla sala și ora începerii probei de concurs vizitând paginile de internet ale universităților de medicină și farmacie sau site-ul rezidentiat.ms.ro.

Cu cel puțin 24 de ore înainte de concurs, la fiecare sală se afișează lista candidaților repartizați în sala respectivă.

Distribuie informația
Alte știri