Peste 10.000 de poliţişti, în misiune în zona unităţilor de învăţământ în prima zi de şcoală

Peste 10.000 de poliţişti vor fi în misiune în zona unităţilor de învăţământ din întreaga ţară, luni, în prima zi de şcoală. Odată cu începutul anului şcolar, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale Poliţiei, fiind supravegheate traseele de deplasare ale elevilor.

Totodată, se vor intensifica acţiunile poliţiştilor pentru prevenirea absenteismului şcolar, pentru a preveni delicvenţa juvenilă şi pentru a combate orice situaţie ce ar putea duce la victimizarea minorilor.

”În anul şcolar trecut au fost organizate şi desfăşurate aproape 19.000 de acţiuni pe aceste linii, în cadrul diferitelor programe, la orele de curs, la şedinţe cu părinţii şi cadrele didactice şi întâlniri cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene. Menţionăm că majoritatea faptelor sesizate în anul şcolar trecut (91,41%) au avut loc în incinta unităţilor de învăţământ, restul în zona adiacentă acestora”, a mai transmis Poliţia Română.

Poliţia Română a precizat că, în 2018 – 2019, comparativ cu anul şcolar precedent, numărul infracţiunilor sesizate în incinta unităţilor de învăţământ a scăzut cu 2,15%, iar cel al infracţiunilor sesizate în zona adiacentă, cu 6,5%. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi (al căror număr a scăzut cu 8,34%) şi loviri sau alte violenţe (în scădere cu 2,22%).

Peste 2,8 milioane de elevi vor începe şcoala luni, 8 septembrie.

Foto: cancan.ro

Distribuie informația
Alte știri