Peste 10.000 de poliţişti, la datorie de sărbătoarea Floriilor şi de Paştele Catolic. 740 dintre ei sunt din Bihor

Peste 10.000 de poliţişti vor fi prezenţi, zilnic, în stradă şi vor acţiona cu aproape 3.500 de autospeciale, în perioada 20 – 22 aprilie, astfel încât oamenii care participă la manifestările prilejuite de sărbătoarea Floriilor şi de Paştele Catolic să se afle în siguranţă. 740 dintre ei, de la toate structurile sund din Bihor.

Printre priorităţile poliţiştilor se numără prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea comunităţii, dar şi intervenţia rapidă, la nevoie sau când sunt sesizaţi, cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Pentru prevenirea accidentelor grave şi fluidizarea traficului, peste 1.260 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, precum şi pe căile de acces către zonele unde au loc manifestări publice sau către staţiunile turistice. Aceştia vor acţiona cu peste 300 de aparate radar în întreaga ţară, inclusiv cu echipamentele de ultimă generaţie (dispozitivele True Cam).

„De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 289 de trenuri de călători, în 265 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 24 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. Poliţia recomandă cetăţenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori să sune la 112 în caz de nevoie sau dacă au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri