Peste 100 de elevi din Bihor la Concursul „ȘCOALA FĂRĂ VIOLENȚĂ”

Elevi din 14 instituții de învățământ bihorene se vor întrece în cadrul Concursului preventiv „ȘCOALA FĂRĂ VIOLENȚĂ”, sub îndrumarea polițiștilor de prevenire bihoreni. Va avea loc, marți, 24 aprilie, la ora 12.00, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din municipiul Oradea.

Concursul, la care vor participa peste 100 de elevi și profesori din 14 de unități școlare din județul Bihor, își propune să crească nivelul de siguranță a elevilor în spațiul public și privat, provocându-i să se implice creativ în elaborarea unor piese de teatru cu mesaj preventiv şi să le transpună pe scenă în spectacole destinate propriilor colegi.

Fiecare liceu va participa cu un echipaj format din maxim cinci elevi însoţit obligatoriu de un cadru didactic din unitatea de învățământ. Inițiativa urmărește prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, domeniu care reprezintă o prioritate pentru Poliția Bihoreană.

Ocupantele primelor trei locuri vor participa la faza regionala a acestui concurs, care va fi organizată în municipiul Oradea, în cursul lunii mai.

Distribuie informația
Alte știri