Peste 100 de participanți la trafic fără centură de siguranță, sancționați de polițiștii bihoreni, în ultimele 24 de ore

Luni, 6 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 33.585 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut două permise de conducere. De asemenea, au fost reținute cinci certificate de înmatriculare. 

Astfel, 101 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță,12 pentru depășirea limitelor legale de viteză, 11 au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, două sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, cinci pentru lipsa ITP, iar 12 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Distribuie informația
Alte știri