Peste 1000 de copii, pregătiți de pompierii bihoreni în domeniul situațiilor de urgență

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU Bihor) continuă să desfășoare acțiuni de informare preventivă și pregătire a preșcolarilor și elevilor în domeniul situațiilor de urgență, la școlile din județ și la sediile subunităților, în cadrul programului “Școala Altfel: Prețuiți Viața!”.

Astfel, în această săptămână, peste 1000 de copii au fost învățați de pompieri cum să utilizeze corect Sistemul Unic de Urgență 112, cum pot preveni incendiile, ce trebuie să facă în cazul producerii unui cutremur și cum trebuie să acționeze în caz de incendiu sau alte tipuri de situații de urgență.

Totodată, elevilor și cadrelor didactice le-au fost prezentate Campaniile de informare și educație preventivă a populației R.I.S.C. “Siguranța NU e un joc de noroc!”, R.I.S.C. “Mai bine previi, decât să nu fii!”, “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”,  „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!“ și “Nu tremur la Cutremur”, pompierii distribuindu-le în acest sens, flyere, broșuri și pliante cu recomandări specifice, aferente temelor abordate.

De asemenea, voluntarii din cadrul programului „Salvator din Pasiune”, organizat la nivelul județului de ISU Bihor, au pregătit elevi din ciclurile gimnazial și liceal, în domeniul acordării primului ajutor, învățându-i cum să efectueze manevrele de resuscitare și ce să facă în caz de leziuni minore (tăieturi, arsuri etc.).

Lecțiile de PREȚUIRE A VIEȚII, susținute de pompierii bihoreni, vor continua și în perioada următoare, atât la nivelul instituțiilor de învățământ, cât și la sediile subunităților ISU Bihor, unde, doar săptămâna viitoare, urmează să participe, conform planificărilor făcute de cadrele didactice, aproximativ 400 de elevi.

Distribuie informația
Alte știri