Peste 1000 de porci au fost sacrificati in Bihor din cauza pestei. Autoritatile anunta ca n-a mai aparut nici un focar nou

Vesti bune oferite, miercuri, de autoritatile judetene care se ocupa de combaterea pestei porcine, boala care face ravagii in Romania. În ultimele două săptămâni, conform reprezentanților DSVSA Bihor, nu a mai fost înregistrat niciun caz de pesta porcina.

„În iulie s-au confirmat 29 de focare de pestă porcină africană, 28 la porci domestici și unul la mistreți. Pentru a preveni răspândirea bolii, au fost sacrificați atât porcii bolnavi, cât și cei care au intrat în contact cu ei, în total un număr de 1.072 animale”, a spus, în cadrul Ședinței Colegiului Prefectural directorul executiv – dr. Remus Moțoc.

Intre timp, in Bihor au sosit si primii bani pentru despagubiri: 50.000 dar o noua transa va ajunge dupa rectificarea bugetara, a anuntat prefectul Ioan Mihaiu.

La Bucuresti, președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dancila să ia măsuri urgente pentru a stopa creșterea numărului de focare de pestă porcină africană.

Seful statului a criticat Guvernul că a fost incapabil, până acum, să gestioneze situația.
In replica, ministrul Petre Daea i-a replicat că despăgubirile nu pot fi acordate din cauza faptului că rectificarea bugetară a fost blocată de şeful statului.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri