Peste 13.000 kg deşeuri oprite la intrarea în vama Borș II

La data de 10.09.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unei remorci atașate unei autoutilitare înmatriculate în Germania și condusă de un cetățean german. Semiremorca era încărcată cu 554 kilograme haine second-hand, bunuri considerate a fi deșeuri. 

În aceasta dimineață, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară  un automarfar înmatriculat în România și condus de un cetăţean român. Acesta transporta 12.500 kilograme deșeuri (mobilă, electrocasnice, haine, saltele second hand).

În ambele cazuri, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Bihor, stabilind faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri. În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României.

Distribuie informația
Alte știri