Peste 13.500 de țigarete nemarcate legal, confiscate de polițiștii bihoreni de la un orădean

ipj bihor

Joi, 26 septembrie a.c., pe strada Menumorut din municipiul Oradea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oradea împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat în flagrant delict un bărbat de 46 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce transporta cu un autoturism 13.600 fire țigarete (680 de pachete de țigarete) nemarcate legal, de diferite mărci (anexăm foto).

Întreaga cantitate de țigarete nemarcate legal a fost indisponibilizată în vederea cercetărilor. Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 10.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a peste 10.000 țigarete (…).

Distribuie informația
Alte știri