Peste 14 mii de angajaţi ai Ministerului de Interne, la datorie, în perioada Sărbătorilor Pascale

foto: arhiva

Aproximativ 14.600 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie în perioada sărbătorilor pascale, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„O mare atenţie va fi acordată locurilor unde vor fi organizate evenimente publice şi lăcaşurilor de cult unde se vor desfăşura slujbe religioase la care este preconizată participarea unui număr mare de credincioşi. Doar în Noaptea de Înviere la aproximativ 10.800 de lăcaşuri de cult ortodoxe se estimează prezenţa a aproape 1,6 milioane de persoane”, a declarat Monica Dajbog.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă au luat măsuri pentru a preveni, dar şi pentru a asigura stingerea incendiilor care s-ar putea produce în interiorul şi în zona lăcaşurilor de cult sau în spaţiile de divertisment din cauza utilizării necorespunzătoare, neglijente a surselor de foc, inclusiv a lumânărilor.

„Pentru că, în fiecare an, în timpul minivacanţelor prilejuite de sărbătorile pascale, valorile de trafic cresc pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, precum şi pe căile rutiere care converg către staţiuni turistice sau către lăcaşuri de cult, Poliţia va suplimenta numărul de echipaje. Poliţiştii rutieri se vor concentra pe fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor grave. Pentru a încuraja o conduită preventivă la volan, echipajele rutiere vor acţiona cu aproximativ 370 de aparate radar”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

În ceea ce priveşte situaţia de la graniţe, s-au dispus măsuri pentru tranzitarea fluentă a punctelor de trecere a frontierei, concomitent cu intensificarea activităţilor de control. 

Distribuie informația
Alte știri