Peste 160 de sancțiuni aplicate și 20 de permise reținute de polițiștii bihoreni în doar două ore de acțiune în trafic, pe raza municipiului Oradea

Marți, 5 aprilie a.c., în intervalul orar 07.00 – 09.00, pe raza municipiului Oradea și în localitățile limitrofe s-a desfășurat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

În acțiune au fost implicați 40 de polițiști din cadrul Biroului Rutier Oradea, polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, precum și polițiști de la Secția nr.3 de Poliție Rurală Biharia și de la Secția nr.5 de Poliție Rurală Oradea din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În urma acțiunii desfășurate trafic în municipiul Oradea, în cele două ore de acțiune, polițiștii bihoreni au aplicat 164 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 62.490 de lei (anexăm foto și video).

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 20 de permise de conducere, din care 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 3 pentru depășiri neregulamentare, unul pentru depășirea limitelor legale de viteză și 7 pentru alte abateri săvârșite în trafic. De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 95 au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 20 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, au fost sancționați 15 pietoni care au traversat neregulamentar, 4 bicicliști, au fost sancționate 3 depășiri neregulamentare, 3 opriri neregulamentare, iar 15 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Exemple:

Astfel, marți, 5 aprilie a.c., la ora 07.02, pe strada Clujului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 63 de ani, din Oradea, care, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a părții carosabile, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

De asemenea, la ora 07.45, tot pe strada Clujului din Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din comuna Derna, județul Bihor, care, în timp ce conducea un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflați în traversarea regulamentară a părții carosabile, pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

Cei doi conducători auto au fost sancționați fiecare cu amendă în valoare de 870 de lei și, totodată, cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 60 de zile.

De asemenea, la ora 07.58 a fost depistat în trafic un bărbat de 67 de ani, din Oradea, care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nojoridului din Oradea, în intersecția cu strada Nufărului nu a respectat semnificația culorii semaforului electric aflat în funcțiune și a trecut la culoarea roșie a acestuia.

În consecință, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei și, totodată, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Tot în dimineața de marți, 5 aprilie a.c., la ora 08.06, pe strada Calea Bihorului din Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din Paleu, care, în timp ce conducea un autoturism, a efectuat o manevră de depășire neregulamentară, pe trecerea de pietoni, fiind înregistrat video cu drona.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei și, totodată, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 60 de zile.

Distribuie informația
Alte știri