Peste 180 de elevi au beneficiat de activităţi extracuriculare susținute de ABA Crișuri

Devenită deja o tradiţie, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri susţine şi anul acesta programul educaţional „Școala altfel”, program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul preșcolarilor și elevilor.

Astfel, timp de 5 zile, 180 de şcolari din municipiul Oradea au beneficiat de activităţi educative şi interactive menite să ofere un suport în ceea ce priveşte formarea unei atitudini pro mediu.

”De data aceasta, cel mai vizitat şi căutat obiectiv a fost Laboratorul de calitate a apei. Elevii Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” și cei din cadrul Colegiului Economic”Partenie Cosma” s-au arătat foarte pasionaţi de biologie şi chimie alegâng astfel ca, în săptămâna cu ”Școala Altfel” să viziteze laboratorul nostru. Acesta este singurul de acest gen din bazinul hidrografic Crișuri. În funcţie de livelul de cunoştinţe, cei mici au avut acces în camerele speciale ale Laboratorului. De la camera de primire probe de apă, până la camera de biologie, elevii au avut ocazia nu doar de a viziona ci şi de a efectua analize de apă,” a spus directorul Sorin Guler.

Activitățile desfășurate de A.B.A Crișuri au cuprins si lecții interactive despre importanța și gospodărirea eficientă a apei. Prin intermediul mascotei Stropi, elevii Liceului de Artă au beneficiat de informații utile și la final de o poveste fascinantă depre legendele celor mai importante râuri din România.

O surpriză plăcută a venit din partea elevilor Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea care au decis să devină voluntarii apelor şi să igienizeze Valea Megheș din stațiunea Moneasa. În total, cei 60 de elevi au colectat aproximativ 3,6 mc de deşeuri.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri