Peste 2.500 de elevii de clasa întâi, implicați de polițiștii de prevenire bihoreni în  proiectul „Școala Siguranței Tedi”

Pe parcursul anului şcolar 2022– 2023, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației, în parteneriat cu firma „Maspex România” continuă Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, în mediul online, precum și în perioada vacanțelor.

Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi” are ca scop informarea copiilor cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor. Programul este adresat elevilor aflaţi în primul an de studiu.

În județul Bihor, proiectul este implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Pe parcursul acestui an școlar, în cadrul proiectului „Școala Siguranței Tedi” s-au înscris 103 clase de elevi, din 79 de unități școlare din mediul urban și din mediul rural din județul Bihor, pentru a fi implicate în activitățile informativ – preventive derulate de polițiștii de prevenire bihoreni, pe teme privind siguranța copiilor.

Astfel, în proiect sunt implicați elevi ai claselor întâi din Oradea, Marghita, Beiuș, Aleșd, Vașcău, Nucet, Săcuieni, Ștei, Valea lui Mihai, Bratca, Buntești, Cefa, Cetariu, Chișlaz, Buntești, Rieni, Lăzăreni, Holod, Lugașu de sus, Lugașu de Jos, Husasău de Tinca, Bratca, Sânicolau Român, Popești, Șimian, Sârbi, Diosig, Sântandrei, Hotar, Săcădat, Abram, Tămășeu, Cetariu, Borod, Finiș, Cefa, Ineu de Criș, Paleu, Viișoara, Șuncuiuș, Țetchea și Cheresig.

În perioada noiembrie – decembrie a.c., polițiștii de prevenire bihoreni au derulat 20 de activități preventive cu elevii, în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi”.

În acest context, marți, 13 decembrie a.c., la Școala Gimnazială din Buntești, polițiștii de prevenire bihoreni au susținut o lecție deschisă de prevenire pentru copii, activitatea fiind completată de jocuri și surprize destinate acestora.

În cadrul activității, alături de polițiști a fost prezentă, virtual, și mascota proiectului, ursulețul Tedi, care a inteacționat cu copiii prin intermediul unei aplicații online. La finalul activității, elevii clasei întîi ai acestei școli au fost premiați de polițiști și de firma „Maspex România”, pentru activitățile realizate în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi”.

Pe parcursul derulării proiectului, vor fi dezbătute, în total, 11 teme preventive, respectiv „Copilul și accesarea internetului”, „Când părinții lipsesc de acasă”, „Siguranța în vacanța de iarnă”, „Prevenirea recunoașterea și gestionarea bullying-ului”, „Siguranța în clasă”, „Siguranța în pauză”, „Traversarea carosabilului”, „Mersul pe bicicletă în siguranță”, „Copilul ca pasager”, „Deplasarea pe stradă”, „Situațiile periculoase”.

În interacțiunea cu elevii, polițiștii bihoreni folosesc o serie de materiale preventive, broșuri, pliante, filmulețe educativ – preventive și diverse jocuri complexe şi atractive, destinate elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice, adaptate celor trei categorii de beneficiari.

Proiectul Tedi nu vizează învățarea pe de rost a unor informații, ci asimilarea unor cunoștințe și dezvoltarea unui set de abilități la care copilul să apeleze în diverse situații. Activităţile derulate cu elevii de poliţiştii bihoreni respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc, micuții implicați fiind la vârsta la care înţelegerea unui mesaj trebuie însoţită de vizualizarea lui.

.Activităţile preventive derulate în cadrul Programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi” vor fi continuate de poliţiştii de prevenire şi rutieri bihoreni pe parcursul întregului an şcolar 2022 – 2023.

Distribuie informația
Alte știri