Peste 2.7 tone de kilograme de petarde, artificii și rachete, confiscate de polițiștii bihoreni

Miercuri, 28 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au pus în executare două mandate de autorizare a reţinerii, predării și percheziţionării trimiterilor poștale, emise de Judecătoria Oradea, cu privire la trimiterile poștale expediate de două societăți comerciale cu sediul social în Slovacia, în punctele de primire a două societăţi de coletărie din municipiul Oradea.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate 47 de colete care conțineau articole pirotehnice, cu o greutate totală de 235 de kg., în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei, toate comandate online, de către persoane fizice din Romania.

Totodată, în contextul cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase în cadru aceluiași dosar, în cursul lunii decembrie a.c., au mai fost puse în aplicare alte patru mandate de autorizare a reţinerii, predării și percheziţionării trimiterilor poștale, la aceleași societăţi de coletărie din Oradea, activități în urma cărora au mai fost ridicate 791 de colete, expediate tot de cele două societăți comerciale din Slovacia, care conțineau articole pirotehnice cu o greutate totală de aproximativ 2.500 de kg.

Cele 2.735 de kg. de obiecte pirotehnice, destinate comercializării către persoane fizice, pe teritoriul României, indisponibilizate pe parcursul lunii decembrie a.c., au fost ridicate de polițiștii de la arme, în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunii de „comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate către pirotehnicieni”.

Distribuie informația
Alte știri