Peste 200 de intervenții ale pompierilor bihoreni în minivacanța de Paște

În perioada 01 – 06 mai a.c., peste 200 de pompieri militari bihoreni au asigurat, zilnic, misiuni specifice de prevenire, monitorizare și gestionare a situaților de urgență. Pe parcursul celor șase zile, echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” au desfășurat 228 de intervenții, dintre care 8 pentru stingerea incendiilor, 5 misiuni de asistență a persoanelor cu probleme de sănătate, rămase blocate în propriile locuințe, 13 intervenții la accidente rutiere, o operațiune de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată, 190 de intervenții SMURD și alte 11 misiuni în sprijinul comunităților.

Din cele 8 incendii izbucnite în perioada precizată, 4 s-au produs la vegetație uscată și resturi menajere (în Oradea, Călățea și Dumbrava),  3 la locuințe situate în Oradea și Cheșereu,   și unul la un autoturism, în Tulca. Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către echipajele de pompieri, pagubele materiale fiind limitate considerabil.

Una dintre situațiile deosebite înregistrate a fost misiunea de stingere a unui incendiu izbucnit în cursul zilei de duminică, 05 mai a.c., la o locuință situată pe strada Calea Clujului din municipiul Oradea. Sosite la fața locului, cele două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, mobilizate pentru gestionarea evenimentului, au constatat că flăcările se manifestau violent la bucătăria locuinței, existând pericolul extinderii acestora la întreaga casă. Incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite, pompierii împiedicând propagarea acestuia la celelalte încăperi și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă. Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de un aragaz lăsat în funcțiune nesupravegheat, s-a soldat cu arderea mobilierului din bucătărie, a unui aragaz și a unei hote. Din fericire, în urma incendiilor produse în perioada menționată, nu au existat persoane rănite.

De asemenea, în Noaptea de Înviere, pompierii militari bihoreni au desfășurat șase misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor și intervenție în cazul producerii unor situații de urgență, pe durata slujbelor religioase, la Mănăstirea Sfintei Cruci și Mănăstirea Izbuc, unde au fost dislocate și autospeciale de intervenție, precum și la  alte patru lăcașuri de cult, unde au participat numeroși credincioși.

Dorim să le adresăm mulțumiri bihorenilor, care au înțeles mesajul nostru preventiv și au ținut cont de sfaturile noastre în această minivacanță, preîntâmpinând producerea unor  incendii de amploare sau a altor evenimente care să le pună în pericol viața .

În continuare, pompierii bihoreni sunt prezenți la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, fiind pregătiți să intervină în orice clipă, pentru stingerea incendiilor, salvarea oamenilor din medii ostile vieții, acordarea primului ajutor calificat, descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, asanarea muniției rămase neexplodate, înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase și pentru gestionarea altor situații care periclitează viața și bunurile oamenilor.

Distribuie informația
Alte știri