Peste 200 de jandarmi bihoreni, la datorie în minivacanța de Sfânta Maria

Foto: facebook/ Jandarmeria Bihor

Jandarmii bihoreni alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi la datorie pe raza județului Bihor, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță acest sfârșit de săptămână.

Efectivele de jandarmi au fost suplimentate și vor acționa zilnic, independent sau în sistem integrat alături de politiști, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, precum și pentru verificarea respectării legislaţiei în vigoare.


În perioada 12-15 august a.c. Jandarmeria Bihor, va asigura măsuri de ordine și siguranță publică la o serie de evenimente cultural-artistice, religioase și sportive, care se vor desfășura în spațiul public, astfel:
– 13-15.2022 – Evenimentul “Sound of Oradea Festival”, care se va desfășura în Piața Unirii din municipiul Oradea;
– 12-14.08.2022 – Concursul Internațional de Atelaje, eveniment organizat de Primăria Oșorhei pe pășunea Bercheș;
– sâmbătă, 13.08.2022:
• Evenimentul prilejuit de Ziua Comunei Cherechiu, organizat în localitatea Târgușor;
• competițiile sportive – de fotbal – meciul din Cupa României dintre CS Oșorhei și Crișul Sânmartin, desfășurat pe terenul din localitatea Alparea și – de handbal masculin disputat între echipele CSM Oradea și Potaisa Turda la sala “Antonio Alexe” din Oradea.


Totodatăjandarmii bihoreni vor asigura un climat de ordine și siguranță publică la manifestările religioase desfășurate în această perioadă, astfel:
– duminică, 14.08.2022 – manifestarea religioasă organizată de Ordinul Franciscan Oradea, cu prilejul procesiunii religioase ;
– luni, 15.08.2022 – slujbele religioase organizate de Episcopia Ortodoxă a Oradiei cu prilejul Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Sfintei Cruci, Catedrala Ortodoxă Oradea și Mănăstirea Izbuc.

„Suntem de asemenea preocupați și de turiștii care se vor afla în stațiunile montane din județul nostru și le recomandăm să se echipeze corespunzător condițiilor montane, să respecte marcajele sau indicatoarele și să nu se aventureze pe trasee care au grad de dificultate ridicat, decât dacă sunt pregătiți. Totodată îi sfătuim să respecte legislaţia în vigoare pe linia picnicului.

Cetățenilor care aleg să petreacă următoarele zile în stațiunile balneoclimaterice din județul Bihor, le recomandăm să supravegheze îndeaproape bunurile personale de valoare, să adopte o atitudine preventivă și să nu se implice în conflicte.

În cazul în care cetățenii sunt martori sau victime ale unor fapte de natură antisocială, patrulele de jandarmi și polițiști sunt în măsură să acorde sprijin sau poate fi apelat direct numărul unic de urgenţă 112.

Distribuie informația
Alte știri