Peste 200 de jandarmi bihoreni, pregătiți pentru a face față solicitărilor în perioada Sărbătorilor Pascale

Foto: facebook/jandarmeria bihor

Peste 200 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, alături de colegi din cadrul I.P.J. Bihor și efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca sunt pregătiți pentru a face față solicitărilor în perioada Sărbătorilor Pascale.

În zilele de 23 – 26 aprilie a.c. efectivele de jandarmi, împreună cu celelalte forțe angrenate în asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică, vor acționa în toată zona de responsabilitate, pentru desfășurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului.

De asemenea, premergător zilelor Sfintelor Paști, jandarmii, împreună cu polițiștii vor desfășura activități de control și îndrumare în zona piețelor, a târgurilor și a zonelor avizate sanitar veterinar de pe raza județului Bihor, destinate sacrificării animalelor.

„Având in vedere experiențele ultimilor ani când la Biserica Sf. Apostol Andrei am avut aproximativ 2000 de credincioși, la Catedrala Ortodoxă, Biserica cu Luna și Mănăstirea Sfintei Cruci unde numărul credincioșilor au depășit 1000 și anul acesta ne așteptam ca la Slujba de Înviere sa vină un număr mare de persoane, drept pentru care în această perioadă vor fi constituite subunități de intervenție care vor fi în măsură să intervină pentru soluționarea unor situații deosebite. Astfel în cele trei zile vom asigura măsuri de ordine publică la manifestările religioase organizate de Episcopia Ortodoxă a Oradiei, cu prilejul Sărbătorii Învierea Domnului, la Mănăstirea Sfintei Cruci şi bisericile, Catedrala Ortodoxă din Centrul Civic, Biserica Adormirea Maicii Domnului – ”Biserica cu Lună” și Catedrala Greco-Catolică ” Sf. Nicolae”, Biserica Sf. Apostol Andrei și Mănăstirea Sf. Apostoli Petru şi Pavel din Stâna de Vale. De asemenea în sistem integrat împreună cu lucrători din cadrul I.P.J. Bihor vom patrula în principalele localități din județ.

Distribuie informația
Alte știri