Peste 200 de pompieri militari bihoreni, la datorie pe timpul minivacanței de “Sfânta Maria Mare”

Pe timpul minivacanței de “Sfânta Maria Mare”, peste 200 de pompieri militari bihoreni vor fi zilnic la datorie, pentru desfășurarea misiunilor de salvare de persoane, stingere a incendiilor, acordare a primului ajutor calificat, descarcerare, înlăturare a efectelor fenomenelor hidro/meteorologice periculoase, asanare muniție, salvare animale și a altor misiuni specifice domeniului de competență.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență produse la nivelul municipiului Oradea și al localităților limitrofe, vor acționa echipajele din cadrul a trei subunități: Detașamentele 1 și 2 Oradea, respectiv Garda de Intervenție 1 Mai. Bineînțeles, dacă situația o va impune, forțele și mijloacele de intervenție vor fi suplimentate în mod operativ.


La urgențele medicale vor interveni, la nivel județean, cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care 10 echipaje de pompieri militari paramedici din cadrul subunităților inspectoratului, cu 10 ambulanțe de tip B2 și trei autospeciale pentru transport personal și victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, cu o ambulanță de tip C, autoambulanța de terapie intensivă neonatologie și autospeciala medicului de urgenţă.


Întrucât, la Mănăstirea Izbuc și la Mănăstirea Sfintei Cruci se preconizează participarea unui număr mare de credincioși la slujbele religioase prilejuite de această sărbătoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a dispus alocarea unei autospeciale de lucru cu apă și spumă la fiecare din cele două lăcașuri de cult, încadrate cu echipaje de pompieri militari care au și competențe de acordare a primului ajutor calificat, pentru asigurarea răspunsului imediat în cazul producerii unor evenimente nedorite.

 Pentru siguranța enoriașilor și desfășurarea în bune condiții a manifestărilor religioase, cadrele Inspecției de Prevenire au desfășurat activități de control în cadrul cărora au verificat modul în care sunt respectate normele de apărare împotriva incendiilor şi au acordat sprijin şi îndrumare în acest domeniu, reprezentanților lăcaşurilor de cult. De asemenea, au fost desfășurate verificări și activități de informare preventivă la unitățile de turism din județ. În cadrul controalelor efectuate s-a urmărit în mod special, înlăturarea cauzelor potenţial generatoare de incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenţie şi instruirea personalului pentru intervenţia în caz de producere a unui incendiu.

Distribuie informația
Alte știri