Peste 23 de tone deşeuri oprite la PTF Borş II: cauciucuri, plastic, piese auto, stâlpi și pavaje din beton uzate

foto: arhiva

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II , împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu peste 23.450 kilograme deşeuri din cauciuc second-hand, carton şi plastic, piese auto şi 450 bucăţi de stâlpi şi pavaje din beton uzate , pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

* În data de 08.09.2022, la intervale diferite de timp, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, în Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din cauciuc second-hand, carton, plastic şi piese auto de la societăţi comerciale din Germania, Suedia şi Olanda pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 23.450 kilograme deşeuri din cauciucuri second-hand, carton şi plastic, piese auto pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

* Tot în data de 08.09.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier format din cap tractor şi semioremorcă condus de un cetăţean român.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 450 de bucăţi de stâlpi şi pavaje din beton uzate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, stabilind că şoferul nu deţine documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În toate situaţiile, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Distribuie informația
Alte știri