Peste 25.000 de lucrători MAI sunt la datorie de Sarbatorile Pascale

În perioada sărbătorilor, la nivel național, vor fi la datorie peste 50.000 de angajați ai Ministerului de Interne, media zilnică fiind de peste 25.500 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, care vor acorda o atenție sporită zonelor aglomerate, stațiunilor turistice și celor peste 18.000 de lăcașuri de cult unde se preconizează un aflux de persoane.

Pe drumurile din întreaga țară vor fi mobilizați în fiecare zi, în medie, 1.466 de polițiști rutieri, care au ca principale misiuni prevenirea accidentelor grave de circulație și asigurarea fluenței traficului, ce vor acționa cu aproximativ 300 de aparate radar. Acestia vor beneficia de sprijin aerian din partea unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație, care va monitoriza traficul de pe DN 1, DN 2 și DN 6, cu posibilitatea reconfigurării traseelor în funcție de situația de la sol.

Aproximativ 330 de jandarmi montani, special antrenați pentru misiuni de salvare, vor fi pregătiți să intervină în sprijinul turiștilor, care s-ar putea aventura pe traseele periculoase sau care pornesc la drum fără echipament corespunzător. De asemenea, 6.800 de jandarmi vor patrula în zonele aglomerate și turistice pentru a descuraja comiterea de fapte antisociale și pentru a menține ordinea publică la evenimentele unde se așteaptă o participare numeroasă.

De asemenea 5.200 de pompieri vor fi la datorie, în fiecare zi, pentru a putea interveni în situații de urgență în sprijinul comunităților.

Distribuie informația
Alte știri