Peste 29 de tone de deşeuri oprite la intrarea în țară, la Borș II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de doi cetățeni români și unul maghiar. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second-hand, mobilă sond-hand și diverse bunuri, de la diferite societăți comerciale din Germania și Ungaria pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean  Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Reprezentații Protecției Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 29.209 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Distribuie informația
Alte știri