Peste 3.000 de mistreți au fost vânați în Bihor ca măsură de combatere a pestei

De 3 ani, autoritățile din toată țara se luptă să combată pesta porcină. Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare. Instituția Prefectului – Județul Bihor monitorizează permanent evoluția pestei porcine africane (PPA) în județ și verifică implementarea planului de măsuri de combatere a epidemiei

Deoarece principala sursă de transmisie a bolii este porcul mistreț, prefectul Dumitru Țiplea a solicitat intensificarea vânătorii mistreților de pe fondurile de vânătoare din Bihor, pentru reducerea la cel puțin 50% a actualei populații de mistreți.

Ca răspuns la solicitarea prefectului, Garda Forestieră Oradea a transmis situația exemplarelor de porci mistreți recoltați de către gestionarii fondurilor cinegetice din județul Bihor. Astfel, din cota de recoltă stabilită la 3686 exemplare, până la 10.02.2020 au fost asanate 3028 exemplare.

Potrivit specialiștilor, pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel economic și social.

Distribuie informația
Alte știri