Peste 3.700 de elevi din Bihor implicați în Campania de informare și prevenire „10 pentru siguranță!”

Peste 3.700 de elevi din 41 de unități de învățământ din județul Bihor au fost implicați de polițiștii bihoreni, alături de partenerii de campanie preventivă, în 62 de activități preventive. La început de an școlar, polițiștii bihoreni au fost prezenți în școli din municipiul Oradea, dar s-au întâlnit și cu elevii și cu cadrele didactice din școlile din localitățile bihorene Ștei, Vașcău, Beiuș, Câmpani, Aleșd, Peștiș, Lunca, Roșia, Husasău de Tinca, Sânmartin, Cordău, Haieu și Oșorhei (anexăm foto).

Printre temele abordate, punctual, de polițiștii bihoreni, în discuțiile cu elevii, părinții și cu cadrele didactice, s-au regăsit educația rutieră, regulile de respectat pe stradă, interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturajul, bullying-ul și consecințele acestuia, siguranța în mediul on-line și cyber bullying-ul.

În discuțiile cu copiii, părinții și cu cadrele didactive, polițiștii de prevenire au prezentat și principalele măsuri de autoprotecție care trebuie adoptate pentru a nu ajunge în postura de victimă, atât în colectivități, cât și pe drumul spre casă. A fost abordată și problematica anturajului, părinții beneficiind de recomandări utile, pentru a-și feri copiii de potențialele pericole.

Totodată, printre temele abordate de polițiști și partenerii de campanie preventivă s-au regăsit și traficul de persoane, consumul de droguri, protecția în caz de incendiu și acordarea primului ajutor în caz de accident.

Comportamentul preventiv în trafic a fost un alt subiect abordat de polițiștii bihoreni în discuțiile cu copiii, care au manifestat un interes deosebit față de sfaturile oferite de polițiști, au pus întrebări și au primit răspunsuri cu privire la modul de a preveni victimizarea.

Distribuie informația
Alte știri