Peste 30 tone de deşeuri oprite la Borş I şi II

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borş I şi II împreună cu ai comisariatului judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu peste 30 tone de deşeuri constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, pături şi saltele second-hand.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Borş I şi Borş II împreună cu lucrători ai comisariatului judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra a patru mijloace de transport, încărcate cu 33.140 kilograme deşeuri.

Automarfarele, conduse de către patru cetăţeni români erau încărcate cu deşeuri constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, pături şi saltele second-hand, în cantitate totală de 33.140 kilograme şi proveneau de la o societăţi comerciale din Olanda, Italia pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu Bihor, care au stabilit faptul că şoferii nu deţin documente complete necesare importului de deşeuri.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri