Peste 300 de copii și părinți au fost implicați de poliţiştii bihoreni într-o inedită lecție de educație rutieră

Sâmbătă, 28 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier și cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor în parteneriat cu S.C. Lidl Discount S.R.L. au organizat o nouă lecție interactivă de circulație rutieră, în cadrul celei de-a șaptea ediții a campaniei de educație si prevenție rutieră, „Verde la educație pentru circulație”, desfășurată la nivel național de Poliția Română și Lidl.

Ediția de anul acesta a campaniei a avut loc începând cu ora 11.00, când copiii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și părinții acestora au fost invitați să participe la cursuri interactive de educație rutieră, susținute de polițiștii rutieri bihoreni, pentru a învăța cum să fie pietoni responsabili. Acestea s-au desfăşurat simultan, în două locaţii din municipiul Oradea (Calea Borșului și strada Tudor Vladimirescu) şi una din municipiul Salonta, în parcările magazinelor Lidl. Evenimentul a avut loc simultan, în sectoarele special amenajate, în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară. Au fost două sesiuni: prima parte a fost una informativă, iar cea de-a doua una practică, pentru ca micuții să aibă ocazia să aplice noțiunile tocmai învățate. Așadar, în cadrul sesiunii informative, cei mici au aflat de la polițiștii bihoreni toate informațiile despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată cât de important este să fie atenți la trafic.

IPJ Bihor

Cea de-a doua parte a evenimentului, dedicată educației prin joc, a venit anul acesta cu o nouă componentă practică: jocul “Surprize sau amenzi?”. Astfel, după ce polițistul le-a explicat copiilor și părinților regulile de circulație, a adresat întrebări participanților. Polițiștii bihoreni au apreciat răspunsurile primite printr-o pancartă cu „Surpriză”, pentru cei care au oferit informațiile corecte și cu „Amendă”, pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile, încurajându-i pe cei mici să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii au primit premii și au fost declarați „absolvenți” ai cursului.

Distribuie informația
Alte știri