Peste 33 tone de deşeuri textile şi aparate de cafea, oprite la Vama Borş

”În data de 16.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 34, respectiv 49 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din textile pentru societăţi din judeţele Alba şi Prahova. În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din cele două mijloace de transport nu îndeplineşte condiţiile legale de intrare pe teritoriul ţării, cei doi şoferi neavând documentaţia necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri”, transmit reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, într-un comunicat de presă, de sâmbătă. 

În total, în cele două vehicule se aflau 29.600 kilograme de deşeuri textile. 

De asemenea, sâmbătă dimineaţa, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct de frontieră au făcut controlul asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aparate de cafea uzate, pentru o societate din Hunedoara. 

Şi în acest caz, pentru cele 4.200 kilograme de deşeuri s-a stabilit că şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru un astfel de transfer”, mai arată sursa citată. 

În toate cele trei cazuri, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mijloacelor de transport în cauză şi a mărfurilor transportate.

Distribuie informația
Alte știri