Peste 33 tone deşeuri oprite la intrarea în țară, la Borș II și Nădlac II

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui automarfar condus de un cetățean român, înmatriculat în România. Acesta transporta utilaje second hand, în greutate de 10.600 kg, bunuri care proveneau de la o societate comercială din Danemarca şi erau destinate unei firme din România.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui automarfar condus un cetățean român și care era încărcat cu 22.660 kilograme deșeuri, constaând în metale neferoase. Bunurile proveneau de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

În ambele cazuri, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, stabilind faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri. În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României.

Distribuie informația
Alte știri