Peste 35 tone deşeuri oprite la PTF Borș II

Peste 35 tone deşeuri oprite la PTF Borș II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu 35.240 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat în data de 12.05.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, ajutoare umanitare, respectiv metale neferoase (aluminiu) de la societăți comerciale din Suedia și Slovacia, pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 35.240   kilograme de mărfuri uzate, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Distribuie informația
Alte știri