Peste 350 de șoferi, bicicliști și utilizatori de trotinete electrice din Bihor au fost sancționați în weekend

foto arhiva

În perioada 20 – 22 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 359 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 162.626 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 59 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute zece certificate de înmatriculare și au fost constatate 16 tamponări.

181 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 66 de bicicliști și 18 utilizatori de trotinete electrice, 17 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, șase pentru lipsa ITP, au fost sancționate șase depășiri neregulamentare, iar 52 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel, sâmbătă, 21 mai a.c., la ora 10.15, pe D.N. 19/E, în afara localității bihorene Fegernicu Nou a fost depistat în trafic un bărbat de 36 de ani, din localitatea Sântandrei, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 154 de km/h, înregistrată radar.

Duminică, 22 mai a.c., la ora 11.07, tot pe D.N.19/ E, în localitatea bihoreană Fegernicu Nou a fost depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din localitatea Abram, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 142 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Vineri, 20 mai a.c., la ora 18.20, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Sâmbăta a fost depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 113 km/h, înregistrată radar.

Distribuie informația
Alte știri