Peste 40 de percheziţii în Bucureşti, Bihor şi în opt judeţe, în două dosare de evaziune fiscală 

Foto: arhiva

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Cluj au făcut, luni dimineaţă, 46 de percheziţii domiciliare, la sediile unor firme din Bucureşti şi din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Alba, Bihor, Bacău, Suceava, Covasna, Braşov, în două dosare în care investighează infracţiuni de evaziune fiscală.

În prima cauză penală instrumentată de poliţiştii şi procurorii din Cluj sunt vizate rambursări ilegale de TVA solicitate în numele mai multor firme.

Anchetatorii estimează, în acest dosar, un prejudiciu adus bugetului general al statului de peste 900.000 de lei şi anunţă că vor fi dispuse măsuri asiguratorii cu scopul recuperării acestuia. În cadrul anchetei există mandate de aducere pentru 7 persoane care vor fi audiate.

În al doilea dosar nu a fost stabilită încă valoarea prejudiciului înregistrat.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate documente de evidenţă contabilă ale societăţilor implicate, telefoane mobile, laptop-uri, unităţi centrale de calculator şi dispozitive de stocare, cu privire la care există indicii că s-ar afla stocate date de interes pentru anchetele aflate în curs.

Distribuie informația
Alte știri