Peste 400 de copii vor canta la Gala Cantus Mundi de la Oradea

Peste 400 de copii din 15 coruri din județul Bihor, înscrise în Programul Național Cantus Mundi, vor urca pe scena Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea. Evenimentul are loc, sâmbătă, 27 mai, incepand cu ora 10. Acţiunea îşi propune să promoveze mișcarea corală din România şi face parte din programul „Nicio Școală Fără Cor”, derulat de Primăria Municipiului București și Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi.

Pe scena de la „Iuliu Maniu” vor urca elevi din corurile înființate în școlile din Oradea și din județul Bihor în urma workshop-ului de dirijat coral, susținut în această primăvară de echipa Programului Național Cantus Mundi. De asemenea, vor cânta şi tineri din alte coruri care activează în Bihor.

„Fiecare cor va interpreta melodii din repertoriul tradițional, iar la final toți copiii vor susține un moment muzical comun, interpretând împreună Imnul Cantus Mundi, dirijați de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră Madrigal-Marin Constantin”, sustin organizatorii. Evenimentul este initiat de Teodora Jaworski și Silvia Maxim (coordonator Cantus Mundi în județul Bihor) și va fi prezentat de Angelica Baciu.

Distribuie informația
Alte știri