Peste 5 mii de spectatori s-au bucurat de prima ediţie TIFF Oradea

Prima ediţie TIFF Oradea a adus în faţa ecranelor de cinema, în doar 3 zile de festival, peste 5000 de spectatori, numeroşi invitaţi şi evenimente speciale care au ţinut publicul în priză până noaptea târziu. Deschiderea festivalului a strâns în Piaţa Unirii peste 1400 de orădeni, care s-au lăsat cuceriţi de frumuseţea misterioasă cu care au fost înzestrate meleagurile autohtone, la proiecţia România neîmblânzită.

Documentarul, care a stabilit noi recorduri de public în cinematografele din România, a fost şi cel mai popular film al primei ediţii TIFF Oradea.

Cele aproape 30 de titluri incluse în selecţia din acest an au umplut sălile în toate cele 6 spaţii partenere, aproape 2500 de bilete fiind achiziţionate pe durata evenimentului.Proiecţiile cu cele mai multe bilete vândute au fost „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” şi „Nu mă atinge-mă!” – marele câştigător al Ursului de Aur la Berlin, ambele proiectate la Teatrul Regina Maria.
În topul vânzărilor de bilete s-a aflat şi „Povestea unui pierde-vară”, cel mai nou film al regizorului Paul Negoescu.

După succesul primei ediţii şi interesul mare din partea publicului, TIFF Oradea va reveni în 2019 cu ediţia a 2-a, între 6 şi 8 septembrie.

Distribuie informația
Alte știri