Peste 5 milioane de euro pentru echipamente medicale moderne de telemedicina si oncologie in unitati sanitare din Bihor

Administratia locala si cea judeteana sunt, in sfarsit in consens, cand vine vorba de proiectul strategic pe sanatate. Acesta urmeaza sa fie depus in vederea finantarii pe ROHU, pana la data de 20 septembrie.

Potrivit proiectului, spitalele din Alesd, Beius, Marghita si Salonta vor fi dotate cu aparatura identica de radiologie, ecografie la nivelul urgentelor si vor fi legate de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea printr-un sistem de telemedicina, menit sa compenseze lipsa medicilor de specialitate.

O componenta importanta a proiectul strategic pe sanatate o va constitui oncologia. Pentru acest domeniu se doreste achizitionarea unui scintigraf modern cu CT, a unui computer tomograf cu 64 de spire dar si a unui angio CT, care sa permita nu doar analize dar si interventii in domeniul tumorilor cerebrale si hepatice sau al accidentelor vasculare cerebrale, punandu-se astfel bazele radiologiei interventionale la Oradea, sustine managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, Gheorghe Carp .

Distribuie informația
Alte știri