Peste 50 de proiecte, în competiţia Respo City. Printre ele sunt şi ale studenţilor de la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură din Universitatea Oradea

Foto: Ministerul Mediului - România / Facebook.com

La începutul lunii martie a acestui an, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, împreună cu Asociaţia Respo DEEE, a lansat concursul Respo City, care vizează integrarea activităţii de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice în viaţa de zi cu zi a oraşelor şi a locuitorilor lor. Peste 50 de proiecte au fost înscrise de studenţi ai facultăţilor de arhitectură şi urbanism, a anunţat, luni, pe Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

In concurs participă toate centrele universitare de profil din ţară, respectiv Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Bucureşti, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Timişoara, Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură din cadrul Universităţii Oradea, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Cluj-Napoca şi Facultatea de Arhitectură din Iaşi.

Tema propriu-zisă a concursului Respo City constă în amenajarea unei suprafeţe de 600 – 800 mp (într-o zonă la alegerea participantului şi predefinită în regulament), care să includă: zonă verde de recreere (50% din totalul suprafeţei), zonă de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) – pondere de 25% şi zonă de educare şi conştientizare (25%).

Siturile care vor face obiectul concursului există în mod fizic şi sunt localizate în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea şi Iaşi, iar proiectul fiecărui concurent va consta în maximum trei planşe din care să reiasă viziunea proprie asupra spaţiului ales.

Perioada de înscriere pentru proiectul Respo City este cuprinsă între 15 martie şi 30 mai, se poate face online pe www.respocity.ro. Pe data de 15 iunie vor fi anunţate proiectele câştigătoare.

Concursul are premii totale în valoare de 8.000 de euro, după cum urmează: Premiul 1- în valoare de 5.000 de euro, Premiul 2 – de 2.000 de euro şi Premiul 3 – de 1.000 de euro.

Distribuie informația
Alte știri