Peste 50 de tone de deşeuri din Germania și Croația, oprite la Borș II și Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș II și Nădlac II au efectuat în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de doi cetățeni români și un cetățean croat. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii mobilă second–hand, haine second-handși deșeuri de aluminiu de la diferite societăți comerciale din Germania și Croația pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor  și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și Protecției Consumatorului Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 53.154 kg de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Distribuie informația
Alte știri