Peste 500 de tineri români au fost acceptaţi în a doua rundă #DiscoverEU

Reprezentanţa Comisiei Europene (CE) în România a anunţat, luni, că 551 de tineri cu vârsta de 18 ani din România au fost selectaţi pentru a primi permise de călătorie #DiscoverEU. Au fost 80 de mii de solicitări. Dintre aceştia, 14.536 de tineri europeni au fost selectaţi pe baza criteriilor de atribuire şi ţinând seama de cota stabilită pentru fiecare stat membru al UE.

Participanţii pot călători între 15 aprilie şi 31 octombrie 2019, pe o perioadă de până la 30 de zile, prin Europa. Împreună cu permisul de călătorie, tinerii vor primi orientări înainte de plecare şi vor putea intra în contact între ei pe platformele sociale. De asemenea, ei vor fi informaţi cu privire la posibilităţile speciale de care dispun, de exemplu, reduceri de preţuri la biletele de intrare pentru muzee şi obiective culturale, precum şi participarea la activităţi de învăţare sau la evenimente de bun venit organizate de localnici în oraşele pe care le vor vizita.

CE intenţionează să lanseze următoarea rundă de cereri în vara acestui an. Datele exacte şi informaţii suplimentare vor fi anunţate pe Portalul european pentru tineret, care poate fi consultat pe https://europa.eu/youth/discovereu_ro.

Distribuie informația
Alte știri