Peste 6 milioane de euro, în cea mai inovativă investiție din Parcul Industrial Eurobusiness

Foto: audi.ro

Cea mai inovativă investiție din Parcul Industrial Eurobusiness II a fost anunțată de Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. Este vorba despre stocarea energiei pentru aplicații hibride și electrice din industria aeronautică și automobilistică.

„Conform proiectului aprobat, societatea va produce acumulatori din litiu pentru următoarele aplicaţii: acumulatori pentru autoturisme cu propulsie electrică şi hibridă cu răcire pe bază de lichid sau gaz refrigerant; acumulatori ultrauşori şi ignifugi pentru avioane cu propulsie hibridă (se vor dezvolta in parteneriat cu INCAS ‐ Institutul Naţional de Cercetări Aerospaţiale „Elie Carafoli” din Bucureşti) şi acumulatori pentru aplicaţii industriale (telekom, UPS, energie regenerabilă)”, se menţionează într-un comunicat al ADLO.

Investiţia, în valoare de 6,6 milioane euro, din care 4,6 milioane euro din fonduri europene, va fi realizată in Parcul Industrial Euobusiness II, din str. Ogorului, pe o suprafată de teren de 20.000 mp., de către o societate românească  Atnom cu sediul in Oradea. La finalizare va crea 40 de locuri de muncă.

Firma a fost înființată în 2015, fiind specializată în cercetare și dezvoltare pentru module de baterii litiu.

Distribuie informația
Alte știri