Peste 60 de acțiuni de igienizare în primele două săptămâni ale campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor”

Până miercuri, 16 iunie, primăriile au organizat în cadrul „Campionatului bihorean al curățeniei” 66 de acțiuni de igienizare în mai multe localități din județul Bihor, în care s-au implicat școlile, ONG-urile, bisericile, mediul de afaceri și cetățenii. Calendarul evenimentelor se actualizează pe măsură ce autoritățile locale anunță noi acțiuni, până la finalul lunii fiind deja programate alte 47 de astfel de activități. Organizarea a cel puțin o campanie de igienizare este una dintre condițiile de participare în competiție.

Mediul de afaceri a răspuns, de asemenea, invitației de a se implica în proiectul de curățenie derulat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor, atât financiar, cât și prin voluntariat la acțiunile de colectare a deșeurilor. Firmele* au donat până acum 215.000 lei pentru fondul de premiere al concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, în cadrul căruia primăriile din cele șase zone de colectare a deșeurilor se luptă pentru premiul I, de câte 100.000 de lei.

Prin acest proiect intenționăm să creștem gradul de colectare separată a deșeurilor, să realizăm o curățenie generală în județul nostru și, în esență, să contribuim la schimbarea mentalităților care ne vor ajuta să avem un comportament potrivit față de mediul înconjurător. Sunt convins că în cele două săptămâni care au mai rămas, acțiunile de igienizare vor fi și mai consistente, într-un număr mai mare. Această mobilizare generală nu s-ar fi întâmplat dacă nu am fi beneficiat de sprijinul, înțelegerea și ajutorul partenerilor noștri și se cuvine să le mulțumim tuturor celor care au înțeles cât este de important să conștientizăm nevoia de a avea un județ mai curat nu numai acum, ci pe termen lung, pentru că acesta nu va fi un proiect singular. Le mulțumim și operatorilor de salubritate, care au pus la dispoziția doritorilor mănuși și saci și au asigurat transportul deșeurilor strânse în acțiunile de igienizare. Evident, cantitățile de deșeuri colectate au crescut semnificativ în această perioadă. Unii operatori au strâns deja o cantitate dublă față de cât se colectează în același interval într-o lună obișnuită”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al ADI Ecolect, în conferința de presă.

Distribuie informația
Alte știri