Peste 600 de kilograme de obiecte pirotehnice interzise, confiscate de polițiștii bihoreni

La 23 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Tinca, polițiștii Serviciului Crimininalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza localităților bihorene Tinca, Gurbediu, Râpa, la domiciliile unor persoane fizice, respectiv la trei bărbați de 28, 33 și 39 de ani, bănuiți că ar deține fără drept, în scopul comercializării, articole pirotehnice, fără a fi autorizați în acest sens.

În urma perchezițiilor efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor trei persoane, polițiștii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 225 de kg. de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase continuă cercetările în acest caz sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și  „comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

De asemenea, din cercetările polițiștilor bihoreni de la arme rezultă că, o societate comercială cu sediul în Sovenia, care are ca obiect de activitate în țara de proveniență comercializarea obiectelor pirotehnice, ar fi comercializat, prin intermediul unui site de internet, către cetățeni români, articole pirotehnice care sunt destinate, potrivit legislației române, a fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni, pe care le-ar fi expediat în România prin intermediul unei societăți de curierat.

Astfel, tot joi, 23 decembrie a.c., pentru documentarea și probarea activității infracționale, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au pus în aplicare un mandat de reținere și percheziţionare a trimiterilor poştale, efectuând o percheziție la punctul de lucru din Oradea al unei societăți de curierat, prin intermediul căreia se livrau articole articole pirotehnice către persoane fizice neautorizate și care nu aveau calitatea de pirotehniști, pentru a putea deține și folosi aceste articole.

În acest context, în depozit care aparține respectivei societăți comerciale de curierat din România, unde au fost expediate și transportate coletele provenind de la societatea din Slovenia, polițiștii bihoreni de la arme au descoperit 310 kg. de articole pirotehnice, respectiv petarde, baterii de artificii și rachete din categoriile F1, F2, F3, destinate exclusiv utilizării de către pirotehniști, care urmau să fie comercializate către persoane fizice neautorizate din întreaga țară.

Întreaga cantitate de obiecte pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării.

În acest caz, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul comiterii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Totodată , în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii de la arme bihoreni joi, 23 decembrie a.c., în cadrul acțiunii naționale „Foc de artificii”, pentru combaterea comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestora, au mai fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei, unor persoane fizice care dețineau la domicilii articole pirotehnice cu încălcarea prevederilor legale, fiind confiscate alte 75 de kg. de articole pirotehnice.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri