Peste 7.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge la unități medicale din Bihor

Ministerul Sănătății a trimis Direcţiei de Sănătate Publică Bihor a doua tranșă de vaccin gripal. Cele 7.220 doze vor fi distribuite către unitățile medicale din județ începând cu data de 21 octombrie. Vaccinul nu poate insa fi administrat copiilor sub 3 ani.

Conform unei informări transmisă de conducerea Direcției de Sănătate Publică, medicii de familie se pot prezenta la sediul instituției în perioada 21 – 25 octombrie, inclusiv, în intervalul orar 8 – 14, pentru a intra în posesia vaccinului. Vor primi 10 doze de vaccin gripal/cabinet medical.

Prima tranșă de vaccin gripal (720 doze) a ajuns în Bihor în cursul lunii septembrie și a fost distribuită către Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea însă aceasta nu a fost suficientă pentru imunizarea întregului personal. Direcția de Sănătate Publică estimează că, în cursul lunii noiembrie, ministerul de resort va distribui în Bihor încă două tranșe de vaccin gripal din care se vor aloca prioritar doze către cabinetele medicilor de familie.

Distribuie informația
Alte știri