Peste 72 de tone deşeuri din Germania, Olanda și Cehia, oprite la Nădlac II și Borș II

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat în data de 13.11.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șase automarfare conduse de cetățeni români și maghiari. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, materiale plastice, cauciuc, aluminiu, mobilă, saltele, covoare şi electrocasnice second–hand de la diferite societăți comerciale din Germania, Olanda și Cehia pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatelor Județene Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau de fapt încărcate cu 72.320 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul  României pentru aceste mijloace de transport.

Distribuie informația
Alte știri