Peste 7500 de kituri sanitare, pregătite pentru elevii din anii terminali și profesorii orădeni

În ședința Consiliului Local de ieri, 28 mai s-a aprobat asigurarea de kituri cu materiale sanitare pentru unitățile de învățământ din rețeaua școlară a Municipiului Oradea, kituri destinate prevenției și combaterii infectării cu SARS Cov-2.

În contextul epidemiologic actual, în condițiile în care este necesară prezența fizică a elevilor pentru desfășurarea activităților de pregătire în vederea examenelor, dar și în vederea susținerii examenelor, se impune respectarea unor măsuri specifice de protejare a acestora și a întregului personal care participă la acest proces.

Astfel, Primăria Oradea va pune la dispoziţia elevilor şi profesorilor orădeni 7579 de kituri cu materiale sanitare, în scopul desfăşurării în bune condiţii a pregătirii elevilor din anii terminali, precum şi a examenelor de capacitate şi bacalaureat. Fiecare kit va conține: gel dezinfectant Hygienum gel – 50 ml, șervețele umede dezinfectante.

Primăria Oradea preia aceste kituri de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi le predă Şcolii Gimnaziale Avram Iancu, care le va distribui apoi după o listă primită de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor tuturor unităților care au nevoie.

În ceea ce privește măștile de protecție, aceste sunt asigurate gratuit de Guvernul României  pentru fiecare elev din anii terminali și profesorii coordonatori.

Alte știri