Peste 76% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au luat note peste 5 la Evaluarea Națională

Peste 76% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au luat note peste 5 la Evaluarea Națională. Este cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani. După soluţionarea contestaţiilor, inclusiv din etapa specială, aproape 900 de adolescenţi au reuşit să ia 10 pe linie la examen.

Anul acesta, probele s-au ţinut în condiţii speciale cu respectarea normelor sanitare şi, în premieră, rezultatele au fost anonimizate.

 Rata de participare a fost de 93,10% – 160.663 de candidaţi prezenţi, dintr-un total de 172.543 de elevi înscrişi.

MEC afirmă că şapte candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă (toţi în sesiunea iniţială), lucrările acestora fiind notate cu 1.

După finalizarea etapei speciale a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sâmbătă Comisia naţională de admitere retransmite către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia judeţeană prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Acest lucru atrage după sine şi actualizarea ierarhiei la nivel judeţean/ al municipiului Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a, menţionează MEC.

Repartizarea computerizată se va desfăşura în data de 10 iulie.

Distribuie informația
Alte știri