Peste 80 milioane de euro din fonduri europene, în proiectele municipiului Oradea

Primăria Oradea va începe implementarea unor proiecte cu finanțare europeană în valoare de peste 80 milioane de euro. Din această sumă, circa 12 milioane de euro, sunt din visteria orasului.

Cu acesti bani se vor realiza coridoarele de mobilitate Piața Gojdu –strada Vasile Alecsandri, Piața Gojdu – Piața Cetate, lărgirea Podului Dacia la 6 benzi, extinderea liniei de tramvai în zona Universității, de pe Calea Aradului pe malul Peței dar si achiziția altor 10 tramvaie noi si a 6 autobuze hibrid. In proiecte sunt incluse executarea a 3 pasaje subterane, a unei parcari de tip Park and Ride dar și redresarea stației de la Blocul Cicero, al cărei scop este de a asigura curentul în condiții optime pentru liniile de tramvai.

”În perioada următoare ne concentrăm pe implementarea acestor proiecte. Suntem într-o fază avansată de adjudecare la lărgirea podului Dacia și la pasajul de pe B-dul Magheru. Probabil că săptămîna viitoare se va adjudeca licitația. Estimăm că cel târziu la primăvară vom putea începe lucrările. Vom încerca să lucrăm sub trafic într-o primă etapă, dar este foarte posibil ca, pe perioada vacanței de vară, traficul să fie total blocat în zonă respectivă. De pe acum, îmi cer scuze orădenilor pentru deranjul din trafic. Tot în perioada următoare, vom organiza procedura de licitație pentru întocmirea proiectelor tehnice la cele două pasaje mari, cel complex din zona Centrului Civic și cel mai simplu din fața Pieței Mari, în așa fel încât în vara anului viitor să putem organiza licitația pentru selectarea unui constructor, iar în toamna anului viitor să putem începe și lucrările. Va urma așadar o perioadă de șantier de aprox. 2-3 ani de zile, cu perturbări destul de mari în circulație, dar aceste proiecte se fac o dată la câțiva zeci de ani și cred că câștigurile pe termen lung vor fi mult mai mari decât deranjul de un sezon sau două”,a spus primarul Ilie Bolojan.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri