Peste 800 de poliţişti bihoreni, mobilizaţi pentru minivacanţa de Rusalii

Pentru ca toţi credincioşii să sărbătorească cum se cuvine, în perioada 21 – 24 iunie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor va mobiliza efective suplimentare. Astfel, peste 800 de poliţişti din Bihor de la ordine publică, poliţie rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice specifice sărbătorii Rusaliilor.

În toată această perioadă, polițiștii din Bihor vor acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar cel al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Pentru sărbători în siguranță, zilnic, peste 100 de patrule de siguranţă publică vor acţiona pe raza județului Bihor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Poliţiştii din Bihor vor acţiona în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor de şi din autoturisme, din buzunare, a tâlhăriilor, precum şi pentru identificarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii.

Se va acorda o atenţie deosebită locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura evenimente sau manifestări publice, activităţi culturale, religioase, sportive sau de agrement, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă.

În această perioadă, vor fi prezente în teren patrule ale polițiștilor de ordine și siguranță publică, iar efectivele de poliție rutieră vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

Polițiștii rutieri și de ordine publică vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Bihor, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Poliţiştii rutieri din Bihor vor fi prezenţi la orele de vârf pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată și aerogară.

De asemenea, vor fi suplimentate dispozitivele de ordine publică în staţiile cu aflux mare de persoane, pentru combaterea tâlhăriilor, dar și furturilor de şi din bagaje şi din buzunare.

În acelaşi timp, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor va fi asigurată o rezervă de intervenţie care va avea în componenţă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor auto să manifeste o conduită adecvată, să păstreze viteza regulamentară şi adaptată condiţiilor de trafic, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de toţi participanţii la trafic.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea în această perioadă, Poliţia Rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo!

Distribuie informația
Alte știri