Peste 800 de poliţişti bihoreni sunt prezenți în teren în minivacanță

În minivacanța ocazionată de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, peste 800 de poliţişti bihoreni sunt prezenți în teren și acționează pentru prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

În perioada 21 – 24 ianuarie a.c., în medie, zilnic, peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, precum și din cadrul altor structuri acționează pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră.

În toată această perioadă, polițiștii bihoreni vor acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Zilnic, peste 100 patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, iar efectivele de poliție rutieră vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

Polițiștii rutieri și de ordine publică bihoreni vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Bihor, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

De asemenea, polițiștii de la poliţia transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenurile de călători, în staţii şi triaje de cale ferată.

Distribuie informația
Alte știri